2009. június 18., csütörtök

Rajnai Lencsés Zsolt: 1-10




1. A barátság, egymást kölcsönösen szerető, egyenrangú felek kapcsolata.

2. A barátság alapja a bizalom, mely kitárja kapuit a másik lénye előtt

3. A barátság, a személyiség rokonsága, melyet az idő érlel, és a konfliktusok tesznek prób
ára. Ha ezek után még mindig kölcsönös lelki vonzalom és kezdeményező szeretet köti össze feleit, valódi barátságról beszélünk.
4. Ha bármiből kivonod a szeretetet, az embert is kivonod vele együtt

5. Minden helyénvalónak tűnik saját rendszerén belül, s a rendszerek létjogai nem függnek egymástól. Mégis, a szeretetet kell legfőbb prioritásul választanunk, mert ha nem így teszünk, önző versengéssé alacsonyodik minden un. helyénvaló létjog.

6. A hit, csak keveseknél hit; a legtöbb embernél hiszékenység.

7. Lelkem rokonai azok a hívők, akik tudják mit hisznek, és mit, miért hisznek. És lelkem rokonai azok a hitetlenek, akik tudják, hogy mit nem hisznek, és mit, miért nem hisznek. Ám aki beleszületik egy vallásba vagy az ateizmusba, és azért hisz, vagy nem hisz, mert otthon is ezt látta, s nem kutat, nem keres, nem jár utána annak, hogy mit miért hisz, vagy nem hisz, - azzal nem tudok mit kezdeni. Emellett az a legelszomorítóbb, hogy általában pont ezek az emberek képviselik leghangosabban azt, amiről úgy hiszik, hogy hiszik mindazt, amiről ezt hiszik.
8. Az élet legfőbb feladata szeretni, és kutatni. Szeretni okosan, minden élőlényt a megfelelő módon és elkeseredetten kutatni a kikutathatatlant...

9. Minden nap gondolok a halálra.

10. Szerelmet, vagy házasságot kötni "csak külső után", olyan, mint lakást vásárolni a bejárati ajtó láttán.

{Forrás: zsolo}

Nincsenek megjegyzések: