2016. augusztus 1., hétfő

OTROMBA kiállítás a Budapest Galériában




A kiállítás a Balkon kortárs művészeti folyóirat és a Budapest Galéria együttműködésében jön létre. A Balkon által alapított INSIDER-díjat az inside express című rovatban tavaly szerepelt FKSE (Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület) tagok közül harmadik alkalommal Schmied Andi nyerte el, aki Maria Pratts-szal közösen állít ki a Budapest Galériában.

OTROMBA egy különleges séta egy furcsa városban, ahol minden kissé kellemetlennek és értelmetlennek tűnik. Mindenki és minden a szétesés határán áll, ám ez mégis felszabadító erővel hat. OTROMBA egy konkrét látásmód a minket körülvevő világról, ahol minden apró részlet különös jelentőséggel bír. Tetovált lábak táncolnak a mozgólépcsőn, emberek kutakodnak a parkban bokrok között, házaspárok jóízűen horkolnak egy ital mellett a főtér kávézójában.

Maria Pratts a barcelonai undergroundnak dolgozik az ULTRA multidiszciplinaritásért, szenvedélyes szerelemmel. Munkái egy bomló világot mutatnak be. Schmied Andi installációi, videói, fotói városok alternatív olvasatával foglalkoznak: rejtett motívumokat túloznak el és emelnek ki kontextusukból.
Maria és Andi ezen a kiállításon öntik formába évek alatt felgyülemlett informális beszélgetéseiket és hasonló világnézetüket. OTROMBA egy tíz napos intenzív együttműködés eredményét, illetve a művészek néhány korábbi munkáját mutatja be.

http://budapestgaleria.hu/_/2016-kiallitasok/inside-express-3/
1036 Budapest, Lajos utca 158.
2016. augusztus 10 - szeptember 4.
Megnyitó: 2016. augusztus 9., (kedd) 18:00


Németh Krisztina
 

Nincsenek megjegyzések: