2017. január 8., vasárnap

Hollywood Magyarországon: Hans Zimmer est




Februárban egy különleges, egyedi hangzású est keretében Hollywood legjobb filmzenéi Magyarországra érkeznek. A német születésű, Oscar-, Grammy- és Golden Globe-díjas Hans Zimmer korunk egyik legismertebb zeneszerzője, akit Gladiátor, Az oroszlánkirály, a Karib-tenger kalózai, az Eredet, A Da Vinci-kód, a Csillagok között, a Sólyom végveszélyben vagy a Batman. Többek között ezekből a filmekből hallhatunk ízelítőt az egyedülálló magyarországi koncertturnén.
Hollywood leginnovatívabb tehetségeként tartanak számon. Olyan világhírű filmek dallamait köszönhetjük neki, mint a
Hans Zimmer autodidakta módon tanult zongorázni, majd a nyolcvanas években kezdett zeneszerzéssel foglalkozni. A világhírt az Esőember c. film hozta meg számára, amelynek zenéjéért 1988-ban Oscar-díjra jelölték. Ma a rendezők, producerek sorban állnak azért, hogy vele dolgozhassanak.
A filmzenei est sztárfellépője a Dead Can Dance együttes egykori énekesnője, Lisa Gerrard. Hangjával lenyűgöző módon tudja a csendes, mély nyugalmat és a legnagyobb szenvedélyességet kifejezni. Nem véletlen, hogy számos zenei díjra jelölték és gyakran kérik fel filmzenék szerzésére. Az ausztrál énekesnő, zenész és zeneszerző a 2000-ben megjelent Gladiátor c. film zenéjén közösen dolgozott Hans Zimmerrel, amelyért Golden Globe-díjra jelölték. Munkásságáról 2006-ban másfél órás dokumentumfilm jelent meg Sanctuary (Szentély) címmel, amelyben olyan illusztris személyek is nyilatkoznak, mint Hans Zimmer vagy Russel Crowe. Az est során Lisa Gerrard előadásában a Gladiátor ismert dallamai is felcsendülnek.
Az elektronikus zenét a hagyományos zenekari hangzással mesterien ötvöző Hans Zimmer művei a magyar koncertturnén a 60 fős Monarchia Szimfonikus Zenekar közreműködésében hangzanak el Werner Gábor vezényletével. A felejthetetlen estéhez a csodálatos látványvilág és óriáskivetítők járulnak hozzá.

Koncertturné:
2016. február 9. - Miskolc
2016. február 10. - Debrecen
2016. február 11. - Kecskemét
2016. február 12. - Győr
2016. február 14 - Békéscsaba
2016. február 16. - Pécs
2016. február 18. - Szeged
2016. február 19. - Székesfehérvár
2016. február 20. - Budapest

Videók:
https://www.youtube.com/watch?v=3xsP3u-CVO4
https://www.youtube.com/watch?v=NBE-uBgtINg


Forrás: EuroAstra
  

Nincsenek megjegyzések: