2017. január 20., péntek

Legyetek jók, ha tudtok




Bemutatóval ünnepli a magyar kultúra napját a Gárdonyi Géza Színház: január 20-án kerül színpadra a Luigi Magni és Bernardino Zapponi világhírű filmje alapján készült Legyetek jók, ha tudtok, Moravetz Levente rendezésében.



Az 1500-as évek Rómája. Fülöp atya elhagyott gyermekeket nevel egy düledező templomban. Koldulással teremt elő számukra élelmet, ruhát, s mindent, ami a túléléshez szükséges. Végtelen türelemmel és odaadással terelgeti a nyiladozó értelmeket a helyes irányba. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben a pap jóságos, alázatos, és szeretettel teljes ténykedése miatt. Megindul hát az örök rangadó, a jó és a rossz küzdelme. Központjában Cirifischio, a római utcagyerek. Az ördög számtalan alakban próbálja a maga oldalára állítani a kis csavargót, akinek egyetlen lehetősége a helyes úton való megmaradásra Fülöp atya szeretete.

A Néri Szent Fülöp életét feldolgozó olasz filmből készült színdarab igazi családi program, amiben szülők és gyerekek kompromisszum nélkül megtalálják a maguk szórakozását. S mindannyian magukkal vihetik a mára szállóigévé vált mondatot:
Legyetek jók, ha tudtok!

Szereposztás:
Fülöp atya: Rácz János
Cirifischio: Török Tamás
Fiatal Cirifischio: Godó János
Leonette: Nagy Barbara
Fiatal Leonetta: Magyar Jázmin Emőke
valamint: Reiter Zoltán, Kelemen Csaba, Vókó János, Dér Gabi, Baranyi Péter, Fehér István,
Kardos Kristóf, és gyerekek
Rendező: Moravetz Levente

2017. január 20. 18:00 - Bemutató
Legyetek jók, ha tudtok
Gárdonyi Géza Színház
Eger

http://www.gardonyiszinhaz.hu
 

Nincsenek megjegyzések: