2017. február 20., hétfő

Ilyen a műanyagmentes büfézés: Food Truck show a Millenárison




Foodtrucképítésről, gasztro-marketingről és design kérdésekről is szó lesz a Food Truck Rally szakmai workshop-ján. Aki valaha saját büfékocsiról álmodott, most megtudhatja, miként érdemes belevágni, és mi kell ahhoz, hogy a város legnépszerűbb street foodosa legyen. A szakmai programok mellett többek között Kovács Lázár - Lázár Chef, Serényi Zsolt és Bezerics Dániel is előadást tart.

A rally első délutánján, február 24-én a Megújuló Akciócsoport a Zöld Övezet Társulással karöltve mutatja meg, hogyan működik a műanyagmentes büfézés. Ahogy minden nagy Food Truck rendezvény, ez a hétvége is műanyagmentes lesz - a tányérok, poharak, evőeszközök egy műanyag hatású, növényi rostokból készült anyagból, az un. PLA-ból (poly lactic acid) készülnek. A kezdeményezés célja, hogy minden rendezvényt műanyagmentessé tegyen az országban, a legnagyobb zenei fesztiváloktól a szakmai konferenciákig.
Vad-Horváth Zoltán, az esemény főszervezője, és a Magyar Street Food Egyesület elnöke elmondta, hogy a kommunális és a szelektív hulladék aránya 80-20 százalékról 50-50 százalékra változott a rendezvényeken. Ez körülbelül 20-25 köbméter szelektív hulladékot jelent, aminek sokkal olcsóbb az elszállíttatása, így a kicsit drágább PLA eszközök, és a szelektálás ára is megtérül.

A finom étel csak félsiker - vallják a főszervezők, ezért a rendezvény második napján a socialmedia-aktivitás és a jó marketing mikéntjéről is szó lesz. A szakmai programok tetőpontjaként vasárnap az is kiderül, hogyan érdemes saját food truckot építeni. A workshopon az autók beszerzéséről, a konyha kivitelezéséről és a kocsik designjáról, arculatának kialakításáról is szó lesz. Az egészségügyi szabályokról pedig a Nébih egyik képviselője tájékoztatja az érdeklődőket.

„A street food színes, változatos világa Magyarországon is sok mindenkit rabul ejtett már. Nem csak a vásárlókat, hanem a food truck autók valamennyi jelenlegi tulajdonosát, dolgozóját, köztük jó magamat is beleértve. Pár évvel ezelőtt indult el ez a „vendéglátós" irányvonal, amelyet megszállott, kreatív, konyhaművészetben is jártas, kellő szaktudással is rendelkező szakemberek egy csoportja indított útjára. Ennyi színes, egyedi autót kevés európai ország mondhat magáénak mint Magyarország" - mondta Kovács Lázár - Lazar Chef, aki az eseményen A magyar hal, mint street food témában tart előadást.

Részletes program:
Mobilkonyha a színpadon - Házigazda: Bereznay Tamás Metro Séfakadémia

Péntek:
15 óra - A magyar hal, mint streetfood- vendég: Kovács Lázár- Lázár Chef
17 óra - A hamburger titkai vendég: Susánszky Ádám és Takács Lajos- Zing Burger
19 óra - A Food Truck Rally zsűrijének értékelése
Szombat:
13 óra - What the HEKK?! - A helyi termékek jelentősége a modern vendéglátásban. vendég: Bezerics Dani (Paletta - Keszthely)
15 óra - A guruló séf- konyha az autóban vendég: Kaizer András (Morzsa Bisztro) Gál Attila (Piknik) és Szalai Dezső (Kanálgép)
17 óra - Ázsia ízei Budapest utcáin vendég: Song Wang Tao és Nguyen Thuy Phuong (Sao)
Vasárnap:
13 óra - A húsmentes street food
15 óra - Barbecue bárhol- mit, hogyan és miért érdemes? vendég: Serényi Zsolt (BPBARBQ) Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ)
17 óra - Tűzforró- Danka Chili bemutató és erősevő verseny

Workshop terem:
Péntek:
16 óra - Műanyagmentes jövő- zöldülő fesztiválok  Résztvevők: MSFE, Felelős Gasztróhős, DoremiToday
Szombat:
16 óra - A finom étel csak fél siker- a kommunikáció és marketing fontossága  Résztvevők: Tőke Ildikó- közösségi marketing- Foxy, Pintér Árpád- ételfotós,
Török Noémi- újságíró, NoSalty, Kiss Miklós- grafikus
Vasárnap:
16 óra - Hogyan csináld?- Food Truck építés és a vállalkozás beindítása  Résztvevők: NÉBIH, konyha technológiai szakember, kivitelező

2017. február 24. péntek - február 26. vasárnap
I. Food Truck Rally
Millenáris
Budapest, Kis Rókus utca

https://foodtruckshow.hu/show/budapest-2017-februar-24
https://www.facebook.com/events/1713157172309013


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: