2017. február 2., csütörtök

Jeff „Tain” Watts trió




A Világsztárok a Budapest Jazz Clubban sorozat februári vendége a világklasszis Jeff „Tain" Watts (USA) a triójával. Jeff „Tain" Watts eddigi munkásságát hét Grammy-díjjal ismerték el.

Az elmúlt harmincöt évben többek közt Kenny Garrett, Pat Martino, Michael Brecker, Steve Coleman, Ravi Coltrane és Terence Blanchard nevével fémjelzett zenekarokban játszott. A produkciói közben gyakran eksztatikus állapotba kerülő dobos pályáját 1981-ben a korszak első számú jazz formációjában, a ma is világklasszis trombitás, Wynton Marsalis Quartetjében kezdte.

Hét év közös munka után Jeff Tain új partnereket keresett, és rövid idő után - mely alatt nem kisebb formátumú művészekkel működött együtt, mint George Benson és McCoy Tyner - '89-ben a Marsalis zenészdinasztia másik vezető egyéniségéhez, a szaxofonos Branford által vezetett zenekarhoz csatlakozott. Ennek, az egész korszakot definiáló, zenetörténeti jelentőségű kvartettnek egészen 2009-ig volt meghatározó alakja és alapja.

A formáció ezen időszak alatt elképesztően termékeny volt, melyet jól mutat az is, hogy közös munkájuk eredményeként több mint tizenöt album jelenhetett meg.

A kirobbanó erő, káprázatos sebesség, és a komplex ritmusképletek elegye mellett Watts előadásmódjában felfedezhető valamiféle ritka elegancia úgy, hogy ezzel egy időben a „dzsindzsa", az őserő sem szorul háttérbe.
Watts igazi újító, akinek minden alkalommal sikerül átadnia azt a varázslatot, ami mostanra védjegyévé vált.

A trió:
Jeff „Tain„ Watts - dob,
Paul Bollenback - gitár,
Orlando le Fleming - bőgő

2017. február 9. 20:00
Jeff „Tain" Watts trió
Budapest Jazz Club
1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

http://www.bjc.hu
 

Nincsenek megjegyzések: