2017. február 12., vasárnap

Lajkó Félix koncertje lesz Szerenád-szimfonik címmel a Müpában




A Valentin-napi rendkívüli estén a hegedűvirtuóz ismét a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekarral lép színpadra. Elhangzanak azok a művek is, amelyek a Végtelen c. közös szimfonikus lemezen hallhatók (2014, Fonó), de lesznek új, ill. újragondolt dalok, mint a Szerenád. (https://www.youtube.com/watch?v=1IJKlHaR_YA)

Lajkó Félix stílusa besorolhatatlan. Mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, közvetítőként használva hangszereit önmaga és a külvilág között. Mindegy, mihez nyúl, kivel lép színpadra: a végeredmény mindig kristálytiszta, valamilyen mély forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélek-zene vegyület. A hegedűs zenei világa önálló műfajt teremt, amelyet különleges érzékenységgel és érzékkel vegyít bármilyen, hozzá hasonlóan igényes zenei stílussal.

A Szerenád szimfonik a Lajkó-életmű újabb fejezete, melynek előzményei 1997-ig, Félix első lemezéig nyúlnak vissza. Annak utolsó számában, a Szerenádban - igazi macsó módjára, mégis nemes egyszerűséggel - közli a hallgatóval: itt Lajkó Félix beszél. Ma már kizárólag a hangszereivel kommunikál, a szerelmesek nagy ünnepén pedig szimfonikus zenekar segíti őt a szárnyalásban, a zenélésben.

Rendező: Fonó Budai Zeneház Nonprofit Kft.

2017. február 14. kedd, 19:30
Lajkó Félix: Szerenád-szimfonik
Vezényel: Hollerung Gábor
Közreműködik: Budafoki Dohnányi Zenekar

www.mupa.hu
 

Nincsenek megjegyzések: