2017. március 12., vasárnap

A világ egyik legismertebb női karmestere a Concerto Budapestet dirigálja




2017. március 17-én a Concerto Budapest különleges koncertjét láthatja a közönség. A világhírű Alondra de la Parra karmester és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás állnak a Zeneakadémia színpadára. 



Először jár Magyarországon a híres karmesternő, aki 2017-től az ausztrál Queensland Szimfonikus Zenekar első női zenei igazgatója és karmestere, így úttörőnek számít a klasszikus zenében; a nem létező üvegplafon egyik áttörője. A zenélés mellett az UNICEF, és Mexikó hivatalos kulturális nagykövete.

„A Pulcinellában fedeztem fel a múltat, ez volt az én keresztségem, amelynek révén egész későbbi munkásságom lehetővé vált" - így emlékezett vissza Pergolesi-hommage-a, az 1920-as Pulcinella jelentőségére Igor Stravinsky, s igazán nem túlzott, hiszen az eredetileg táncjáték zenéjéül íródott mű a múlt felé fokozott érdeklődéssel forduló neoklasszikus stílusirány egyik első nagy alkotása volt.

Mozart A-dúr hegedűversenyének szólistája a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás lesz. Antonin Dvořák 1885-ből származó VII. szimfóniája zárja majd a programot, melynek karmestere a mexikói Alondra de la Parra lesz.

Program:
Sztravinszkij: Pulcinella-szvit
Mozart A-dúr hegedűverseny
Dvořák: VII. szimfónia, d-moll (No.7, op.70)

2017. március 17. 19.30
Zeneakadémia

http://www.concertobudapest.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: