2017. március 7., kedd

Oláh Vilmos kurzusa a Miskolci Nemzeti Színházban




Világhírű hegedűművész tart kurzust a Miskolci Nemzeti Színház zenekarának márciusban. Oláh Vilmos az együttes vonósainak hangszertudását egyéni és csoportos foglalkozásokon igyekszik még jobbá tenni a teátrumban töltött négy nap alatt. A közös munka eredményét a márciusi Kakaókoncerten közönség előtt is bemutatják.

Március 7-11 között a Miskolci Nemzeti Színház vendége lesz Oláh Vilmos, a Magyar Rádió zenekarának koncertmestere. A nemzetközi hírű hegedűművész a teátrum zenekarának vonós tagjai számára tart kurzust csoportos és egyéni foglalkozásokon. A kurzus záró eseménye március 11-én, a színház már hagyománnyá vált programsorozatán, a Kakaókoncerten lesz, ahol a négy napos közös munka eredményét is hallhatja majd a közönség. (Kakaókoncert: a Miskolci Nemzeti Színház zenekarának beavató örömzenéje gyerekeknek és azoknak, akiket magukkal hoznak)

Oláh Vilmos Lajtha- és Dohnányi-díjas hegedűművész több hazai és külföldi zenei verseny győztese, szólistaként négy földrészen is játszott már. A számos fesztivál és zenei főváros mellett olyan különleges helyeken képviselhette a magyar kultúrát, mint Kuba, Vietnam, Katar, India, Thaiföld, Libanon, Kína, Tajvan. Professzorként pedig kurzusokat vezetett Peking, Tajpej, Havanna, Saigon, Hanoi, Bangkok, Delhi, Kalkutta és Montana zenei intézményeiben. 2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Siam Filharmonikus Zenekart első koncertmesterként irányítja.

Pályájáról egész estés életrajzi film is készült The violine alone címmel a PBS amerikai csatorna gondozásában.
A hamarosan bemutatásra kerülő film főszerepét maga a művész alakítja.

2017. március 11. 11:00
Kakaókoncert
Miskolci Nemzeti Színház
Miskolc, Déryné u. 1.

http://mnsz.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: