2017. május 20., szombat

Bor, mámor Bénye fesztivál 2017-ben is




Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Bor, mámor... Bénye fesztivált a festői Tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén. A Tokaji borvidék legizgalmasabb kulturális rendezvényén az érdeklődők a gasztro- és borélmények mellett sportprogramokon, koncerteken, irodalmi esteken és egyéb érdekes programokon is részt vehetnek 2017. július 6. és 9. között.

A főszervezők sajtótájékoztatón jelentették be az idei programokat, köztük a hátrányos helyzetű régiók általános iskoláinak tanulói számára kiírt képzőművészeti pályázatot. A téma a zempléni táj, kultúra és gasztronómia, míg a beérkezett rajzokat a feLugossy László, Stark István és Csetneki József képzőművészekből álló zsűri értékeli.

A Bor, mámor... Bénye festői környezetben kínál minőségi kikapcsolódást: sokszínű kulturális előadások, egyedülálló gasztronómiai élmények, kerékpár- és evezőtúrák biztosítják, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki felhőtlenül szórakozzon. A zenei fellépők között olyan ismert és elismert magyar zenekarokat találunk, mint a Magashegyi Underground, a Lóci játszik, Petruska András vagy épp Kardos-Horváth János. A szervezők az irodalom kedvelőire is gondoltak az idei programok kialakításánál, hiszen az ismert kortárs szerzők, Nyáry Krisztián és Szabó T. Anna is önálló irodalmi estekkel készülnek.

A fesztiválnak a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is Erdőbénye kertjei adnak otthont. A páratlan szépségű táj ódon házaival, meredek utcáival, patakjaival szeretettel várja a látogatókat, akik egyedül, kettesben, baráti társasággal, de akár családdal is érkezhetnek, hiszen a szervezők a gyerekek számára is biztosítanak programokat. 


Résztvevők és programok:

Borászatok: Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Budaházy-Fekete Kúria Borászat, Csite Családi Birtok, Illés Pince, Jakab Pince, Karádi-Berger Borászat, OLZE, Préselő Pincészet, Sanzon Tokaj, Vayi Borászat

Tokaji borok, zempléni ételek: Anyukám mondta (Encs), A Boros Borbár (Sárospatak), A leves (Miskolc), Bodrog Smoker (Bodrogkisfalud - Budapest), Céltorony (Budapest), Halkakas (Budapest), Magita (Erdőbénye), Zore (Kassa).

4 nap alatt 30 koncert / Jazz, népzene, világzene
Magashegyi Underground, Kardos-Horváth János, Mörk, Rutkai Bori Banda, Lóci játszik, Petruska András, Pápai Zsanett duó, Flamenco Nuevo, Holddalanap és sokan mások

Túrák, séták, előadások, workshop-ok, gyerekprogramok

Jegyek elővételben

A műsorváltoztatás jogát fenntartják
Bor, mámor, Bénye Egyesület
www.bormamorbenye.hu
www.facebook.com/Bor-mámor-Bénye
 

Nincsenek megjegyzések: