2017. július 15., szombat

Élményállomások a Badacsony Régióban




Naponta 4 alkalommal jár körbe a Régiójáró busz. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület 2009 óta működteti azt a turista buszjáratot, amely naponta négy alkalommal közlekedik a Badacsony Régióban és igénybevételével fáradtság nélkül, kényelmesen járhatják végig a vendégek a régió nevezetességeit, borospincéit!


A buszjárat Badacsonyból a Tourinform iroda elől indul Szigligeten át a Szent György-hegyre, majd visszatér Badacsonyba, s onnét Badacsonytomajon, Káptalantótin át Salföldre, Kékkútra, majd Ábrahámhegyre érkezik, s innét indul vissza Badacsonyba.

Július 14. és augusztus 19. között keddtől szombatig naponta 4 alkalommal, kb. 2 óra alatt járja be a busz az említett útvonalat. Az első járat 10:45 órakor indul Szigliget irányába, 11:44 órakor pedig Salföld felé indulhatnak az utasok. A buszon idegenvezető fogadja és kalauzolja a vendégeket, aki bemutatja a települések nevezetességeit, az aktuális rendezvényeket és a megállókhoz kapcsolódó szolgáltatók kínálatát.

A buszon és a badacsonyi Tourinform irodában megváltható szakaszjegy, vonaljegy, napijegy és napi családi jegy mellett vásárolható úgy nevezett MIX túrajegy is, pl. a Szigliget Várba vagy a badacsonyörsi Folly Arborétumba, az Ökoturisztikai Látogatóközpontba vagy a badacsonyi múzeumokba. Ezek a jegyek a belépőjegy árát is tartalmazzák.

A buszjárat kapcsán egyébként nem mindennapi összefogás valósul meg a Régióban, ugyanis közel 50 támogató (önkormányzatok, szolgáltatók, programgazdák) összefogásával és támogatásával működik kezdettől fogva a buszjárat.
Bővebb információ és menetrend az alábbi honlapon.


Nincsenek megjegyzések: