2017. július 17., hétfő

Magyar Teátrum Sátor Tusványoson

Hetedik alkalommal nyitják nagyra a Magyar Teátrumi Társaság sátrát Tusnádfürdőn! A 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programját gyermekelőadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, színházi előadásokkal és filmvetítésekkel gazdagítják.

A Magyar Teátrumi Társaság 2008-as megalakulása óta minden rendelkezésre álló eszközével segíti, hogy a kultúra és a színház eljusson mindenhova, ahol szívesen fogadják. Abban hisznek, hogy a magyar kultúra képviselői és teljesítményei képesek leginkább átívelni a határokat!

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a vajdasági Winteretno Fesztivált és Teátrum neked! címmel a Zentai Magyar Kamaraszínházban új rendezvénysorozatot indítottak útjára. Fontos, hogy a nem anyaországban élő fiatalok fesztiválokon is találkozzanak magyar kulturális produkciókkal.

A tusványosi fesztiválon ismét is bemutatkoznak a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai: a budapesti Nemzeti Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a Zentai Magyar Kamaraszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Soproni Petőfi Színház és a zalaegerszegi Kvártélyház produkciói érkeznek Erdélybe. Idén a Magyar Teátrum sátorban találnak otthonra a tusványosi nagyszínpadon fellépő zenekarok közönségtalálkozói is. Szakmai beszélgetések, filmvetítések, kiállítások színesítik programunkat.

Állandó program július 19-22. között a Bolond Bohóc a kultúra határain c. kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szakmai segítségével. Ne bolondozz! - szól az ősi intelem. Jelentése: ne lépj olyan területre, ahová nem nyertél beavatást. Az avatatlanok határátlépésének sorsa ugyanis nem a bolondság, hanem az őrület. A bolondság fölkentség. Rang, mit viselni kell. Jel, mit hordozni kell. Kereszt, mit vinni kell. Kövessük közös történetünk bolondjait, és hallgassuk meg tanításukat.
Jelmeztervező: Tordai Hajnal; Kiállítás tervező: Juhász Tibor; Színháztörténet szöveg: Gajdó Tamás; Bohóctörténeti szöveg: Juhász Kristóf; Grafika: Kőfaragó Gyula.

A Magyar Teátrum Sátor, a színház világa mindenkit nyitott kapukkal vár!

Napi tudósítás a fesztiválról és az aktuális információk az alábbi oldalakon érhetők el.

2017. július 18-22.
Magyar Teátrum Sátor
Tusványos

www.magyarteatrum.hu
https://www.facebook.com/magyar.teatrum

Forrás: EuroAstra
 



Nincsenek megjegyzések: