2017. július 12., szerda

Mesés Várjáték Hollókőn 2017. július 15.




Minden évben egy napon varázslat száll a Hollókői Várra. Mesebeli figurák kelnek életre, így újra találkozhatunk az öreg királlyal, a meseszép királylányyal és persze a hatalmas, tűzokádó sárkánnyal is.
Minden gyermek vitézzé vagy hercegkisasszonnyá változik, amint átlépi a vár kapuját és különleges próbákon bizonyíthatja bátorságát, ügyességét és furfangos észjárását.
A vár falai között igazi lovagok tanítják a fegyver forgatás fortélyait és a harci eszközök használatát, így minden bátor résztvevő megtanulja hogyan védje a meg a várat egy ostromtól.
A vitézi feladatokat teljesítve a király megvendégeli az illően öltözött kis vitézeket és hercegnőket. A lakoma végén azonban megjelenik a rettegett sárkány, így a vár apraja nagyja zokni gombócot ragad és elüldözi a fenevadat.
Nagy az öröm a vár falai között, így a királyi seregszemlén minden várvédőt, aki teljesítette a vitézi próbákat megjutalmaz az öreg király!

Szeretettel várjuk a jelmezbe öltözött hercegnőket, királylányokat, várkisasszonyokat, hercegeket, királyfiakat és vitézeket, akik számára a programok, a kézműves foglalkozások és a várlakoma 14 éves kor alatt ingyenes. Így ha teheti, mindenki öltözzön be! J
A mesés várjáték belépője felnőttek részére 1.500.- Ft, míg a 14 éven alatti jelmez nélküli és a 14 év feletti gyermekeknek 1000 Ft. A foglalkozások csak a 14 alatti gyermekek részére tartalmazza a belépő.

http://www.holloko.hu
http://www.husvetifesztival.com
https://www.facebook.com/IloveHolloko/
https://www.youtube.com/iloveholloko
https://www.instagram.com/holloko_falu


Nincsenek megjegyzések: