2017. július 19., szerda

Világhírű balett-társulat és kétszeres Grammy-díjas kórus érkezik a Margitszigetre




Béjart Ballet Lausanne és Soweto Gospel Choir - két felejthetetlen este egy hétvégén.

Július 21-én, pénteken mutatja be a világhírű Béjart Ballet Lausanne társulata jubileumi turnéja keretében a 20. század egyik legnagyobb balettmesterének Ballet for Life (Balett az életért) című koreográfiáját a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol vasárnap este a dél-afrikai Soweto Gospel Choir ad koncertet.

A „20. század balettjét" megteremtő Maurice Béjart 30 éve működő együttese, a Béjart Ballet Lausanne 90 évvel az alapító-koreográfus születése és 10 évvel a halála után, jubileumi turnéja keretében tér vissza Magyarországra, a mester egyik legnagyobb hatású produkciójával. A Ballet for Life (Balett az életért) című táncmontázs a társulat egyik legsikeresebb előadása, amelyben megmutatkozik Béjart egyedi, a balett és a kortárs tánc elemeit ötvöző stílusa, valamint a klasszikus elemek és a modern popkultúra találkozása.
https://www.youtube.com/watch?v=V0tCSSX8j0Y

Az immár húsz éve bemutatott előadás olyan neves, maradandó értéket alkotó művészek, kollegák és barátok előtt tiszteleg, akik tragikus módon, fiatalon haltak meg. Zenei alapját Mozart-művek és a Freddie Mercury utánozhatatlan hangján megszólaló Queen-dalok adják. A szomorú sorsokat megidéző, mégis reménnyel teli koreográfia a társulat legismertebb szólótáncosáról, Jorge Donnról is megemlékezik, aki 1992-ben hunyt el az AIDS áldozataként. A táncosok ruháit a világhírű divat- és jelmeztervező, Gianni Versace tervezte, aki nem sokkal a bemutató után lett merénylet áldozata, így az előadás utólagosan a balettmesterrel tíz éven át együtt dolgozó tervezőnek is emléket állít.

Július 23-án, vasárnap este a kétszeres Grammy-díjas Soweto Gospel Choir világszámba menő színpadi show-jának lehetünk tanúi a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az egyedülálló élményt ígérő dél-afrikai kórus a gospelt, a spirituálét, a raggae-t és a populáris műfajokat ötvözi örömzenéjében, amely először hallható Magyarországon.
https://www.youtube.com/watch?v=-mP-AQkPvfo

A margitszigeti előadásokra érkezőknek továbbra is a MAHART színházi hajójáratot, illetve a közösségi közlekedést: a 26-os busz előadásokhoz igazított sűrített különjáratait ajánlják a szervezők, tekintettel a margitszigeti parkoló korlátozott férőhelyeire és a FINA világbajnokság miatti forgalmi változásokra.

2017. július 21. 20:00
Béjart Ballet Lausanne - Ballet for Life

2017. július 23. 20:00
Soweto Gospel Choir

Margitszigeti Szabadtéri Színpad

www.szabadter.hu
 

Nincsenek megjegyzések: