2018. február 9., péntek

Légyen Ön a Zsolnay Fényfesztivál sztárja! – pályázat utcai produkciókra




.

A Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület nemzetközi versenyt hirdet Zsolnay Street Artist címmel. A megmérettetésre utcaszínházi és utcai cirkuszi előadással jelentkezhetnek társulatok vagy egyéni előadók, a lényeg, hogy minőségi, egyben szórakoztató produkciójuk a Zsolnay Fényfesztiválon is megállja a helyét.


Az elmúlt két fesztivál során a közönség már láthatott számos légtornászt, akrobatát és zsonglőrt a lenyűgöző új cirkuszi előadásokon, idén pedig tovább színesíti az utcaszínházi és utcai cirkuszi előadások palettáját a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Ehhez kiváló apropót kínál, hogy a Magyar Zsonglőr Egyesület a Zsolnay Fényfesztivál szakmai partnereként a fesztivál ideje alatt rendezi meg Pécsen a 16. Magyar Zsonglőrtalálkozót, amely egy kezdő és professzionális művészek számára szervezett esemény, ugyanakkor a szakmai programok mellett a Találkozó résztvevői számos ponton színesítik a Fényfesztivált.

Ahogyan a Fesztivál fő látványosságainak számító vetítések, épületfestések és fényinstallációk, úgy az utcaszínházi produkciók is egy rövid időre új és megismételhetetlen hangulattal ruházzák fel a pécsi belváros kiemelt pontjait. Másképpen érzékeljük a teret és az időt akkor, amikor ennek a varázslatnak a részeseivé válunk, ezért szeretnénk tovább színesíteni a kínálatot – mondta el Vincze Balázs, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

Az utcai produkciók pályázatait a zsolnaystreetcompetition@gmail.com e-mail címre várják 2018. március 5-ig.
A jelentkezéseknek tartalmazniuk kell az előadásról szóló rövid leírást angol vagy magyar nyelven, a technikai szükségletek pontos listáját és egy videót az előadásról.

A pályázatok közül öt előadást választ ki a Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai csapata és a Fényfesztivál szervezői, amelyek meghívást kapnak a fesztiválra és bekerülnek a hivatalos utcaszínházi programba. Az öt kiválasztott előadás 400 euró hozzájárulást kap, emellett a fesztivál első két napján a látogatók szavazatai alapján legjobbnak ítélt előadás 3000 euró pénzdíjazásban részesül.

www.zsolnayfenyfesztival.hu
www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival
 

Nincsenek megjegyzések: